Food trucki. Zakończenie sezonu w Turku – smaczne pożegnanie lata

Zakończenie sezonu foodtruckowego w Turku (plakat)

Zakończenie sezonu foodtruckowego w Turku. 18-20 września 2020 r. to daty, które każdy miłośnik dobrej kuchni już teraz powinien zapisać sobie w kalendarzu. Do Turku wracają prawdziwi pasjonaci kulinariów. Przez trzy dni, w ramach kończącego tegoroczny sezon zlotu food trucków, będą karmić mieszkańców swoimi popisowymi daniami.

Kulinarne pożegnanie lata będzie miało miejsce na parkingu pod galerią Karuzela. Długi weekend od 18-20 sierpnia upłynie w Turku pod znakiem dobrego jedzenia. Organizator zlotu zaprasza do rodzinnego pożegnania lata pod Parkiem Handlowym Karuzela, gdzie będzie miał miejsce kultowy już zlot. Ucztowanie w formule wielkiego, rodzinnego pikniku, którego główną atrakcją jest kilkanaście food trucków, od kilku lat przyciąga spragnionych niecodziennych smaków mieszkańców.

Na zakończenie sezonu serwowane będą oryginalne potrawy kuchni z kilku kontynentów. Nie zabraknie sycących dań głównych, przekąsek, deserów oraz napojów, w tym aromatycznych kaw i pysznej lemoniady. Organizatorem zlotu jest Karuzela Turek i organizacja FUTRAKI, która skupia kilkuset właścicieli food trucków, wyselekcjonowanych pod względem jakości. Wszystkie potrawy przygotowywane są ze świeżych, sezonowych produktów. Na ich bazie powstają przepyszne dania, cenione w całej Polsce.

Wstęp na wydarzenie jest wolny.


Tagi: ,

« Wrzesień 2020 » loading...
P W Ś C P S N
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4

Dodaj firmę do katalogu

Portale społecznościowe

Kontakt z Turek24

 email: redakcja@turek24.com.pl

tel. kom. 502 390 836-7

Wydawca: Kontur Media sp. z o.o.